Veel meer dan ritregistratie

“We merken, zeker in de Benelux, dat bedrijven willen verduurzamen, maar daar nog veel vragen over hebben. Hoe maak je je wagenpark duurzamer én veiliger?’, zegt Natalie Gierveld, European marketingmanager.

Fleet Complete lanceerde een aantal maanden geleden Vision, een digitale coach voor veilig en duurzaam rijgedrag. “Er is enorme interesse in deze oplossing, maar wat niet iedereen weet is dat we nog veel meer features op ons platform hebben die helpen om de C02-voetafdruk van het wagenpark te verlagen, veilig rijgedrag te stimuleren en meer te doen met minder voertuigen. Op het gebied van verduurzaming liggen er voor zowel grote als kleine bedrijven nog veel kansen en wij helpen je om ze inzichtelijk te maken en daadwerkelijk stappen te zetten.“

Natalie Gierveld

Voertuigmanagement is het begin van duurzaam ondernemen

Gierveld legt uit dat goed voertuigmanagement een grote impact heeft op de duurzaamheid van een bedrijf en de veiligheid van de werkomgeving. “Door je voertuigmanagement op de juiste manier in te richten heb je de kans om écht op een duurzame en verantwoorde manier te gaan ondernemen. Wij helpen je een programma op te stellen, denken mee in het maken van beleid en leveren de tools om dat beleid uit te voeren en te borgen.”

Data-gestuurd verduurzamen

Op het platform van Fleet Complete komen alle elementen bij elkaar die de wagenparkbeheerder nodig heeft om het wagenpark data-gestuurd te verduurzamen en een veilige werkomgeving te creëren. “Monitor de C02-uitstoot van ieder voertuig, zie direct hoe lang een voertuig stationair staat te draaien, welke wagens weinig worden gebruikt en op de gepersonaliseerde dashboards zie je hoe het rijgedrag van iedere medewerker is. De wagenparkbeheerder heeft direct een helder beeld bij wat er gedaan kan worden om verder te verduurzamen en de veiligheid te vergroten.”

Uitgroeien tot duurzame onderneming

Vooral de grotere bedrijven hebben vaak al veel nagedacht over deze onderwerpen en de capaciteit en resources om beleid te maken en uit te voeren. “Nu zien we dat het MKB ook steeds meer aan de slag gaat met duurzaamheid en veiligheid, maar niet zo goed weet hoe ze dat moet handhaven. Met onze oplossingen hebben ze de mogelijkheid om uit te groeien tot duurzame onderneming én dat is waar de markt om vraagt.“

Bomen planten

Voor Fleet Complete zelf is duurzaam ondernemen een kernwaarde. “We hebben intern ook onze eigen programma’s om duurzaamheid te stimuleren. Dat gaat van vrijwilligerswerk tot het planten van bomen via One Tree, voor ieder abonnement dat we verkopen en ter compensatie van vluchten. Verder monitoren we onze eigen C02-voetafdruk en het rijgedrag van onze medewerkers. Daarnaast vestigen we ons wereldwijd in duurzame kantoren, die goed bereikbaar zijn met het OV.”

De komende maanden zal Fleet Complete met verschillende partners  gaan samenwerken om meer bedrijven te kunnen helpen om duurzaamheid en veiligheid op de agenda te zetten en actie te ondernemen.