RITTENREGISTRATIE

GPS-tracking voor elektronische registratie van ritten en real-time zicht op bedrijfswagens.

Vraag een offerte aan

Elektronische registratie van ritten 

Met behulp van GPS-technologie worden alle kilometers automatisch bijgehouden. Hierdoor is de rittenregistratie altijd op orde en voldoet aan de eisen van de fiscus. Met het track & trace-systeem van Fleet Complete heeft u ook altijd zicht op de locatie van bedrijfswagens. Hierdoor kan de planningsafdeling efficiënter plannen en snel reageren op ad-hoc verzoeken van klanten.

Voordelen 

 • Automatische registratie van gereden ritten en kilometers
 • Met privéschakelaar, zodat privacy van medewerkers gewaarborgd is
 • Altijd zicht op de locatie van ieder voertuig, zo plant u veel efficiënter
 • Minder handmatige administratieve handelingen
 • Voorkom discussie met de fiscus

Camelot Europe over onze oplossing voor rittenregistratie

Voordelen rittenregistratie

Automatiseer

Gereden ritten, zowel zakelijk als privé worden automatisch geregistreerd, zodat medewerkers veel minder tijd kwijt zijn aan administratie.

Altijd zicht op locatie

Met het track & trace-systeem van Fleet Complete heeft u altijd zicht op de locatie van bedrijfswagens en medewerkers. U kunt efficiënter plannen en sneller reageren op ad-hoc verzoeken.

Actief voertuigonderhoud

Zorg voor een optimaal functionerend wagenpark door de planning voor onderhoud te baseren op de kilometerteller van elk voertuig.

Veelgestelde vragen over rittenregistratie

Welke gegevens registreert het track & trace-systeem?

Met GPS-tracking worden de volgende gegevens per rit geregistreerd:

 • Datum
 • De begin- en eindstand van de kilometerteller
 • Het adres van vertrek en de aankomst
 • De route die er is gereden
 • Aard van de rit (privé of zakelijk)
 • De privéomrijkilometers als je tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt
Wat wordt gezien als voordeel alle aard?

Een voordeel alle aard wordt door de werkgever aan een werknemer toegekend in de vorm van gratis privégebruik van bepaalde goederen en diensten. Dit kan gaan om een smartphone, laptop of een bedrijfswagen. Over dit voordeel betaalt de werknemer sociale bijdragen, bedrijfsvoorheffing en belastingen. Als er geen voordeel alle aard wordt betaald mag het voertuig dus ook niet privé gebruikt worden.

Vermoedt de fiscus anders? Dan moet u daar uitsluitsel over kunnen geven. Dit kan bijvoorbeeld door een rittenadministratie te overhandigen. U kunt de ritten handmatig bijhouden, maar deze taak ook automatiseren met een track & trace systeem. Het systeem registreert automatisch welke ritten er privé en zakelijk worden gereden. Zo weet u zeker dat de administratie altijd volledig is en u (onnodige) discussies met de fiscus voorkomt.

De bedrijfswagen wordt alleen zakelijk gebruikt, krijg ik dan ook een voordeel alle aard?

Nee, alleen het privégebruik van de bedrijfswagen is een voordeel alle aard. Als de bedrijfswagen puur zakelijk gebruikt wordt, dus bijvoorbeeld alleen voor het reizen van kantoor naar klanten, dan wordt er geen voordeel alle aard aangerekend. U betaalt dus geen belastingen. In dit geval adviseren we ook dat u ook gps-tracking om te kunnen aantonen dat uw bedrijfswagens écht alleen zakelijk worden gebruikt.