CAR SHARING

Een slimme oplossing voor het delen van auto’s, zodat je het wagenpark optimaal kunt inzetten.

Vraag een offerte aan

OEM_96

Maximale bezetting wagenpark

Door zicht te hebben op het gebruik en de locatie van ieder voertuig, kun je de inzet van het wagenpark optimaliseren.  

green-driving-96

CO2-uitstoot verminderen

Door de inzet van het wagenpark te optimaliseren, is het mogelijk om meer te bereiken met minder auto’s. Deze manier van werken vermindert de CO2-uitstoot en komt zowel het milieu als de bedrijfsresultaten ten goede.

Expenses-96-1

Financiële besparingen

Kleine aanpassingen kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op het gebied van leasing, brandstof en onderhoud.

CAR SHARING VOOR ZOWEL GROTE ALS KLEINE BEDRIJVEN

Met het Fleet Complete-platform krijg je toegang tot alle functies die je nodig hebt om het wagenpark te beheren en optimaal in te zetten, ongeacht het aantal auto’s en bestuurders.

Efficiënt gebruik van het wagenpark zorgt voor minder gereden kilometers, lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

 

VOORDELEN

  • Maximale bezetting van het wagenpark
  • Overzicht van voertuiggebruik, locatie en de staat van iedere auto
  • Compleet overzicht van beschikbare en geboekte voertuigen en hun locatie
  • Besparing op leasing, brandstof en onderhoud
  • Bereik meer met minder auto’s
  • Eenvoudig reserveringssysteem en sleutelloze toegang
  • Geautomatiseerde rapportages om weloverwogen beslissingen te nemen
  • Een lagere milieubelasting

RESERVERINGSMODULE

Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven Outlook of Excel om hun wagenpark te beheren, wat tijdrovend en onnauwkeurig kan zijn.

De autodeeloplossing van Fleet Complete bevat een boekingsmodule die het voor werknemers gemakkelijk maakt om een voertuig te boeken via een smartphone-app. Zo is het juiste voertuig altijd op de juiste locatie beschikbaar, precies op het moment dat het nodig is.

Door gebruik te maken van de boekingsmodule is het vrij eenvoudig om de locatie en het gebruik van individuele auto’s bij te houden.

Meer dan één medewerker in de auto?

Medewerkers kunnen in de app invullen hoeveel en welke collega’s medepassagier(s) zijn. Het systeem selecteert vervolgens een beschikbaar en geschikt voertuig. Alle passagiers ontvangen een e-mail met een boekingsbevestiging en een link met de exacte locatie van de geboekte auto.

 

 

TOEGANG MET OF ZONDER SLEUTEL

Zodra er een reservering is gemaakt, hebben medewerkers op drie verschillende manieren toegang tot het gedeelde voertuig:

Met een sleutel

De bestuurder arriveert bij de geboekte auto, opent en start het voertuig met de bijbehorende sleutel.

Sleutelloze toegang via een smartphone-app

De bestuurder arriveert bij de gereserveerde auto en ontgrendelt het voertuig via een smartphone-app. De sleutels liggen in de auto, waar ze ook worden achtergelaten voor de volgende bestuurder.

Sleutelloze toegang met een toegangskaart

De bestuurder arriveert bij de gereserveerde auto en veegt zijn/haar toegangskaart over de kaartlezer, die op de voorruit van de auto is bevestigd, waardoor de deuren van het voertuig worden geopend. De sleutels liggen in de auto, waar ze ook worden achtergelaten voor de volgende bestuurder

BIJBEHORENDE MODULES

icon-reservation1
Smartphone-app

Volg voertuigboekingen in realtime. Medewerkers kunnen via een smartphone-app of een computer reserveren.

poi-icon

Locatie-tracking

Volg de exacte locatie van voertuigen op een kaart in realtime of selecteer datums om te zien waar ze in het verleden zijn geweest. Plan ritten, zoek naar adressen en bereken afstanden in slechts een paar klikken.

report-icon-96

Rapportages

De rapportagefunctie biedt een overzicht van het voertuiggebruik, locatie-informatie, informatie over rijgewoonten en kosten. Op basis van de gegevens is het mogelijk om kosten toe te wijzen aan verschillende afdelingen op basis van gebruik. Exporteer rapportages naar PDF en Excel of integreer ze in jullie informatiesysteem.

map_024-location-marker-warning-pin-alert-96

Meldingen

Activeer meldingen om informatie te ontvangen wanneer het voertuig de snelheidslimiet overschrijdt, het aangewezen werkgebied verlaat of anderszins conflicteert met vooraf gemaakte afspraken.

.

areas-96

Regio's

Markeer gebieden op de kaart en stel de regels in de meldingsmodule in. U kunt dan een oogje in het zeil houden en krijgt melding wanneer voertuigen een bepaald gebied verlaten of betreden.

Car_Under_Magnifying_Glass-96

Ritdata

Volg de locatie van het voertuig en ontvang uitgebreide data over de rit.

reminder-96
Herinneringen

Regelmatig onderhoud houdt voertuigen in betere conditie en zorgt voor minder onverwachte kosten. De herinneringsmodule bewaakt de onderhoudstijden van alle voertuigen en waarschuwt je als er dringend onderhoud nodig is.

Expenses-96
Uitgaven

Volg alle voertuiggerelateerde uitgaven en ontvang een gedetailleerd overzicht van de uitgaven met betrekking tot het wagenpark.

kpi-96
KPI's

Stel Key Performance Indicators (KPI’s) in; bijvoorbeeld het gemiddelde brandstofverbruik of het aantal afgelegde kilometers. Door de verzamelde data zie je direct waar er nog verbeterslagen gemaakt kunnen worden.  

nøglefri

Sleutelloze toegang (optioneel)

Faciliteer sleutelloze toegang tot gedeelde voertuigen via een smartphone-app of kaartlezer en bijbehorende hardware.

RFRD-96

Driver-ID (optioneel)

De toegangskaart van de bestuurder kan worden gebruikt om de auto te ontgrendelen. Voor bedrijven die geen gebruik willen maken van een boekingssysteem kan het kaartleessysteem ook worden gebruikt als onafhankelijke oplossing om na te gaan en bij te houden wie met welke auto rijdt of heeft gereden.

Wilt u meer informatie over CAR SHARING?

Neem contact op