Fleet Complete sluit nieuw investeringsovereenkomst met Ontario Teachers’ Pension Plan. Hiermee wordt toegang verkregen tot lange termijn-kapitaal voor voortzetting snelle groei en zo uit te groeien tot ’s werelds grootste leverancier van technologie voor het beheer van wagenparken, bedrijfsmiddelen en mobiele medewerkers.

Utrecht, 26 november 2018 — Fleet Complete® maakt bekend dat het een nieuwe investeringsovereenkomst heeft gesloten met Ontario Teachers’ Pension Plan (Ontario Teachers’).

Ontario Teachers’, het grootste ‘single-profession’ pensioenfonds van Canada, verwerft kapitaal van bestaande investeerders waaronder beleggingsfondsen van Madison Dearborn Partners (“MDP”), een vooraanstaande vermogensbeheerder in Chicago. Ontario Teachers’ zal met het management van Fleet Complete en MDP samenwerken om de strategische groeiambities van Fleet Complete te continueren.

“Het is fantastisch dat we met Ontario Teachers’ gaan samenwerken. Dat we ook nog allebei ons hoofdkantoor in Toronto hebben, is een extra voordeel”, zegt Tony Lourakis, de oprichter en CEO van Fleet Complete. “Ontario Teachers’ biedt Fleet Complete toegang tot een aanzienlijke bron van lange termijn-kapitaal. Dit, in combinatie met onze bestaande samenwerking met MDP, stelt ons in staat om de snelle groei voort te zetten en uit te  groeien tot ’s werelds grootste leverancier van technologie voor het beheer van wagenparken, bedrijfsmiddelen en mobiele medewerkers.”

Fleet Complete werd twintig jaar geleden opgericht. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest vooraanstaande en uitgebreide connected vehicle-platforms. Het helpt organisaties van elke omvang met het verbeteren van hun dagelijkse bedrijfsvoering. Fleet Complete bedient wereldwijd 500.000 abonnees en voorziet samen met zijn wereldwijde OEM-partners bedrijven van uiterst innovatieve oplossingen.

De Private Capital-divisie van Ontario Teachers’ kent een lange geschiedenis van investeringen in de technologiesector en een succesvolle track record in samenwerkingen met vooraanstaande managementteams die bijdragen aan de realisatie van hun groeiambities.

“We zijn verheugd om samen met Tony en het managementteam van Fleet Complete en MDP bij te dragen aan dit geweldige Canadese succesverhaal”, zegt Jane Rowe, senior managing director Private Capital bij Ontario Teachers’. “Fleet Complete heeft een bewezen track record van krachtige groei die wordt ondersteund door productinnovaties en succesvolle wereldwijde expansiestrategie. We kijken uit naar een hechte samenwerking met het management van Fleet Complete en MDP, dat zal bijdragen aan een verdere acceleratie van de wereldwijde groeiambities van Fleet Complete.”

“Fleet Complete heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt door de wereldwijde uitbreiding van zijn activiteiten en het aanbieden van unieke productranges en technologische oplossingen aan zijn groeiende klantenkring”, zegt Doug Grissom, managing director bij MDP en hoofd van het Business & Government Software and Services-team. “Tony en zijn managementteam hebben fantastisch werk geleverd. We zien ernaar uit om samen met Ontario Teachers’ en het Fleet Complete team dit sterke momentum voort te zetten.”

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Lazard en Barclays traden op als financieel adviseurs van Fleet Complete. Kirkland & Ellis LLP en Dentons Canada LLP voorzagen Fleet Complete en MDP van juridisch advies. Torys LLP fungeerde als juridisch adviseur van Ontario Teachers’.

Over Ontario Teachers’
Het Ontario Teachers’ Pension Plan (Ontario Teachers’) is het grootste ‘single-profession’ pensioenfonds van Canada. Het beheerde per 30 juni 2018 een netto vermogen van 193,9 miljard Canadese dollar. Ontario Teachers’ bezit een divers portfolio van wereldwijde investeringen. Circa 80% hiervan wordt intern beheerd. Ontario Teachers’ heeft sinds zijn oprichting in 1990 een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,9% weten te realiseren. Ontario Teachers’ is een onafhankelijke organisatie die in Toronto is gevestigd. Het beschikt daarnaast over een kantoor voor de regio Asia Pacific in Hongkong en een vestiging voor de regio EMEA in Londen. Het volledig gefinancierde pensioenfonds belegt en beheert de pensioenen van 323.000 actieve en gepensioneerde docenten in de provincie Ontario. Meer informatie is te vinden op otpp.com en op Twitter @OtppInfo.

Over Madison Dearborn Partners
Het in Chicago gevestigde Madison Dearborn Partners, LLC (MDP) is een gerenommeerde Amerikaanse vermogensbeheerder. MDP heeft sinds zijn oprichting in 1992 zeven beleggingsfondsen opgezet met een totaal vermogen van circa 23 miljard dollar en heeft meer dan 140 investeringen gerealiseerd. Met zijn meest recente fonds MDCP Fund VII, waarin 4,4 miljard dollar omgaat, investeert MDP in diverse sectoren, waaronder software en diensten voor het bedrijfsleven en de overheid, financiële en transactiediensten, basisindustrieën, gezondheidszorg en diensten op het gebied van telecom, media en technologie. Meer informatie is beschikbaar op mdcp.com.

Perscontact:
Voor Fleet Complete:
David Prusinski, EVP Sales & Marketing
marketing@fleetcomplete.com

Voor MDP:
Abernathy MacGregor
Chuck Dohrenwend of Kate Murray
212-371-5999
AbmacMDCP@abmac.com