Fleet Complete, de snelst groeiende aanbieder van IoT-oplossingen voor wagenparkbeheer, maakt bekend dat het Centro de Soluciones Inalámbricas (CSI) heeft overgenomen. Dit is een vooraanstaande Mexicaanse speler op het gebied van telematica.

Na de succesvolle samenwerking met AT&T Mexico in oktober dit jaar koos Fleet Complete voor CSI als partner voor het versnellen van zijn groei in de regio. Het in Merida gevestigde bedrijf is een prominente Mexicaanse aanbieder van telematica-oplossingen. Zijn oplossingen voor wagenparkbeheer zorgen voor een reductie van de operationele kosten en verbeteren de veiligheid van bestuurders en bedrijfswagens.

Dit is een inspirerende partnership voor beide partijen. Mexico is een bijzonder grote en groeiende markt die ons legio zakelijke kansen biedt”, zegt Tony Lourakis, de oprichter en CEO van Fleet Complete. “CSI beschikt over een bijzonder ervaren en competent managementteam, marktleidende oplossingen en een in de praktijk bewezen businessmodel. Het zal ons helpen om onze groei in de regio te versnellen, en zijn technologie vormt een goede aanvulling op het platform van Fleet Complete. Deze overname sluit aan op onze wereldwijde expansiestrategie. Met de combinatie van AT&T als kanaalpartner en deze nieuwe lokale expertise hebben we ons succesrecept voor Mexico gevonden.”

CSI heeft meer dan 200 werknemers verspreid over zeven vestigingen in dienst en beschikt over installateurs in ruim 70 steden. Het heeft circa 60.000 actieve gebruikers binnen 1.800 bedrijven die voornamelijk in de sectoren handel, distributie en transport actief zijn. Met deze samenwerking stijgt het aantal wereldwijde abonnees van Fleet Complete tot 600.000.

“De combinatie van Fleet Complete en CSI brengt superieure producten, brancheleidende technologie en elkaar aanvullende go-to-marketmogelijkheden samen”, zegt Emilio Blanco del Villar, de CEO van CSI. “De bedrijfswaarden en cultuur van onze organisaties sluiten perfect op elkaar aan. Samen kunnen we nog grotere successen boeken op basis van een sterke groei in de Mexicaanse markt. Beide bedrijven zijn klantgericht en investeren voortdurend in innovatie. Het goed ons een groot genoegen om deel uit te maken van het team van Fleet Complete. We zien ernaar uit om samen topprestaties neer te zetten.”

Het managementteam van CSI zal de activiteiten in de regio verder ontwikkelen en zijn kennis van de lokale markt in dienst stellen van de wereldwijde doelstellingen van Fleet Complete.