Fleet Complete heeft in samenwerking met de Nederlandse SEG Racing Academy het eerste trainingsprogramma voor professionele wielrenners geïntroduceerd in het Griekse Loutraki. Dit nieuwe initiatief heeft als doel om jonge Griekse wielrenners te inspireren en hen te ontwikkelen tot Europese wielerkampioenen.

Toronto, 26 februari 2019 – “We zijn er enorm trots op dat we de Fleet Complete Cycling Academy in Loutraki mogen openen. We hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het professionele wielrennen in Griekenland”, zegt Tony Lourakis, CEO van Fleet Complete. “We willen jonge Griekse sporters een unieke kans bieden om hun potentieel te realiseren en succes te boeken in de Klassiekers of Grand Tours.”

De Fleet Complete Cycling Academy werkt samen met de Nederlandse SEG Racing Academy, wiens opleidingsteam op de eerste plaats in de wereldrangorde staat. De afgelopen vier jaar werden twaalf jongeren professioneel wielrenner na het trainingsprogramma te hebben voltooid. De SEG Racing Academy zal zorgdragen voor de coaching en ontwikkeling van jong talent van junior- tot U23-niveau.

“We vinden het geweldig om de blauwdruk van onze succesvolle Racing Academy in een nieuwe situatie toe te passen”, zegt Bart van Haaren, manager van SEG Racing Academy en door UCI gelicentieerd vertegenwoordiger van wielrenners. “De door Vasilis Anastopoulous geleide Fleet Complete Cycling Academy zal enkele van de grootste jonge Griekse wielertalenten middelen aanreiken om zich verder te ontwikkelen. Sinds onze oprichting onderhoudt SEG Racing Academy hechte banden met Griekenland. De afgelopen vijf jaar brachten onze wielrenners de winter door in de regio rond Loutraki om zich op het wielerseizoen voor te bereiden. Het is fantastisch dat we dit ambitieuze project samen met Fleet Complete gestalte kunnen geven.”

Het hoogwaardige trainingsparcours van de Academy bevindt zich in Loutraki in de Griekse Korinthe-regio. Hier kan jong Grieks talent de ervaring opdoen die nodig is om uit te groeien tot toekomstige Europese wielerkampioenen.

“Veel jonge wielrenners geven blijk van een enorm talent, maar lopen het gevaar om nooit naar het volgende niveau op te klimmen”, zegt Lourakis. “Als er geen mogelijkheid is om aan een internationale competitie deel te nemen, is het bijzonder moeilijk om de behoeften van een professionele wielrenner in kaart te brengen. De Fleet Complete Cycling Academy zal jong Grieks wielertalent voorzien van het juiste kader en de professionele ondersteuning die ze nodig hebben om op internationaal niveau mee te dingen.”

De Fleet Complete Cycling Academy gaat van start met een twee jaar durend selectieproces. Hiertoe werkt het samen met wielrenverenigingen in heel Griekenland. De Academy zal vervolgens een vierkoppige opleidingsploeg samenstellen die het zal klaarstomen voor deelname aan internationale races. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Fleet Complete Cycling Academy.