Fleet Complete door Deloitte opgenomen in de Technology Fast 500 vanwege zijn innovatievermogen en snelle groei

Fleet Complete blijft een van de snelst groeiende technologiebedrijven in de markt voor connected vehicles dankzij een omzetgroei van 164% in drie jaar tijd

Utrecht, 15 november 2018 — Fleet Complete® heeft de 455e plaats gehaald in de Technology Fast 500™ van Deloitte. Dit is een ranglijst van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven van Noord-Amerika.

“Het is een enorme eer om opnieuw te worden opgenomen in deze prominente groep bedrijven die er jaar op jaar in slagen om te groeien”, zegt Tony Lourakis, de oprichter en CEO van Fleet Complete.

“Het feit dat we door Deloitte met een Technology Fast 500-award zijn bekroond getuigt van de impact van onze technologische innovaties in de markt voor connected vehicles. Onze oplossingen van wereldformaat dragen bij aan een transformatie van de bedrijfsvoering van steeds meer ondernemingen in alle delen van de wereld.”

Dit is niet de eerste keer dat Fleet Complete erkenning van Deloitte krijgt. Fleet Complete werd al eerder in de Deloitte Technology Fast 50™ en Deloitte North American Technology Fast 500 opgenomen.

De opname in de ranglijst van dit jaar bewijst het succes van de financieel verantwoorde aanpak van Fleet Complete om op wereldwijde schaal voor snelle groei en duurzame winstgevendheid te zorgen.

“We betreden jaarlijks nieuwe markten en regio’s en verwachten om de komende jaren een nog hoger groeipercentage te realiseren”, aldus Lourakis.

De succesvolle strategie voor wereldwijde expansie van Fleet Complete heeft ertoe bijgedragen dat zijn omzet in de periode van 2014 tot 2017 met 164 procent steeg. Fleet Complete is momenteel marktleider in telematica-oplossingen in Noord-Amerika, Europa en Australië.

Fleet Complete blijft zijn activiteiten uitbreiden door middel van partnerships met prominente OEM’s en de integratiemogelijkheden van CONNVEX™, zijn platform voor connected vehicles, de ontwikkeling van branche-applicaties op maat en voorspellende analyses op basis van big data. Het bedrijf behoort met zijn uitgebreide scala van mogelijkheden tot de top van wereldwijde telematica-leveranciers.

“We feliciteren de Deloitte 2018 Technology Fast 500-winnaars met deze indrukwekkende prestatie”, zegt Sandra Shirai, vicevoorzitter bij Deloitte LLP en US Technology, Media & Telecommunications Leader. “Deze bedrijven zijn innovators die hun baanbrekende ideeën weten om te vormen tot producten, diensten en ervaringen die nieuwe klanten aantrekken en bijdragen aan een ongekende groei.”

“Bijna twee op de drie bedrijven die deel van deze ranglijst uitmaken zijn softwareleveranciers. Software blijft daarmee goed voor enkele van de meest veelbelovende technologieën van de 21e eeuw, waaronder innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie, voorspellende analyses en robotica”, zegt Mohana Dissanayake, TMT Industry Leader en Audit & Assurance Partner bij Deloitte. “De ranglijst van dit jaar lijkt te wijzen op een nationaal fenomeen: deze bedrijven in alle delen van Noord-Amerika zorgen voor een transformatie van de bedrijfsvoering van ondernemingen door het combineren van baanbrekend onderzoek, R&D, ondernemerschap en een snelle groei.”

Over de Deloitte2018 Technology Fast 500™
De Technology Fast 500 van Deloitte is een ranglijst van de snelst groeiende beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde Noord-Amerikaanse bedrijven in de markt voor technologie, media, telecommunicatie, biowetenschappen en energietechnologie. De winnaars van de Technology Fast 500-award worden uitgekozen op basis van het percentage omzetgroei dat zij in de boekjaren 2014 tot en met 2017 hebben gerealiseerd.

Om in aanmerking te komen voor opname in de Technology Fast 500 moeten bedrijven in het bezit zijn van intellectueel eigendom of technologie die zij aan klanten aanbieden in de vorm van producten en goed zijn voor het leeuwendeel van hun omzet. Daarnaast moeten zij in de meetjaren een omzet van minimaal 50.000 Amerikaanse dollar hebben gerealiseerd, en moet hun omzet voor het lopende boekjaar minimaal 5 miljoen dollar bedragen. Verder moeten de bedrijven minimaal vier jaar actief zijn en moet hun hoofdkantoor in Noord-Amerika zijn gevestigd.

Over Fleet Complete
Fleet Complete® is een vooraanstaande wereldwijde leverancier van connected vehicle-technologie. Het is aanbieder van bedrijfskritische oplossingen voor het beheer van wagenparken, bedrijfsmiddelen en mobiele medewerkers. Fleet Complete bedient 500.000 abonnees en ruim 30.000 bedrijven in Australië, de Benelux, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Oostenrijk, Letland, Litouwen, Noorwegen, Mexico, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Zweden. Het heeft distributieovereenkomsten gesloten met AT&T voor de Verenigde Staten, TELUS voor Canada, Telstra voor Australië en Deutsche Telekom (T-Mobile) voor diverse Europese landen. Veel van ‘s werelds grootste autofabrikanten en hun belangrijkste toeleveranciers, zoals General Motors, Mitsubishi en Phillips Industries, maken gebruik van CONNVEX, het connected vehicle-platform van Fleet Complete, om hun klanten zakelijke telematica-oplossingen aan te bieden. Fleet Complete blijft een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld en is met diverse prijzen voor innovatie en groei bekroond. Ga voor meer informatie naar fleetcomplete.com.

Over Deloitte
Deloitte verwijst naar een of meer van de volgende bedrijven: Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), een niet-beursgenoteerde Britse vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zijn netwerk van member firms en daaraan gelieerde bedrijven. DTTL, dat ook wel “Deloitte Global” wordt genoemd, levert geen diensten aan klanten. In de Verenigde Staten verwijst Deloitte naar een of meer Amerikaanse member firms van DTTL, daaraan gerelateerde entiteiten die in de Verenigde Staten onder de naam “Deloitte” opereren en daaraan gelieerde bedrijven. Bepaalde diensten zijn mogelijk niet beschikbaar voor klanten krachtens de geldende accountantsrichtlijnen voor overheidsfinanciën. Ga naar www.deloitte.com/about voor meer informatie over het wereldwijde netwerk van member firms van Deloitte.