Deutsche Telekom gaat een breed scala van telematicaoplossingen van Fleet Complete aan zakelijke klanten aanbieden

(27 maart 2018 — Toronto, Canada) — Deutsche Telekom, het grootste telecombedrijf van Europa, en Fleet Complete, de snelst groeiende leverancier van IoT-oplossingen voor verbonden wagenparken, maken bekend dat ze een samenwerkingsovereenkomst voor de Duitse markt hebben gesloten. Het doel is om bedrijven een geïntegreerd en toekomstbestendig platform aan te bieden dat toegang biedt tot met de cloud verbonden telematicaoplossingen voor het beheer van bedrijfswagens, mobiele bedrijfsmiddelen en werknemers.

Wagenparken maken een belangrijk deel uit van de Duitse economie. Ze vertegenwoordigen meer dan 5 miljoen bedrijfswagens en een sector waarin 250 miljard euro omgaat. Circa 10 procent van het jaarlijkse bruto nationale product wordt alleen al uitgegeven aan de bouwsector. Vanwege de voortdurende groei binnen deze markt hebben bedrijven met grote wagenparken behoefte aan verbeterde efficiëntie en geavanceerdere telematica-oplossingen die op elk moment snelle reactietijden waarborgen.

Deutsche Telecom zal de brancheleidende technologie van Fleet Complete inzetten om een oplossing te bieden voor de unieke zakelijke uitdagingen van de Duitse transportsector. Het zal het geïntegreerde platform met IoT-oplossingen daarnaast ondersteunen met snelle mobiele verbindingen. Bedrijven in alle sectoren met wagenparken van elke omvang en bedrijfswagens in alle soorten en maten kunnen daarmee de operationele efficiëntie en veiligheid verbeteren, de totale eigendomskosten terugdringen en hun bedrijfsresultaat een boost geven.

Fleet Complete was de voorkeurspartner voor Deutsche Telecom vanwege zijn unieke bedrijfsstrategie en internationale succes in de markt voor telematicaoplossingen. Zijn wereldwijde aanwezigheid en ruime ervaring met samenwerkingen met grote mobiele carriers stellen Fleet Complete in staat om te voorzien in marktspecifieke behoeften en een platform van wereldformaat aan te bieden. Zijn oplossingen hebben reeds hun weg gevonden naar Noord-Amerikaanse, Australische en Europese markten, waaronder de Benelux, Oostenrijk, de Scandinavische landen en de Baltische staten. Met het betreden van de Duitse markt zullen Deutsche Telekom en Fleet Complete tot de meest prominente Europese aanbieders van telematica behoren. Klanten kunnen daarmee profiteren van de betrouwbaarheid van een van de grootste mobiele carriers van Europa en brancheleidende oplossingen voor wagenparkbeheer.

“We zijn enorm enthousiast over onze samenwerking met Deutsche Telekom. Dit vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de Europese marktpenetratie van Fleet Complete”, zegt Tony Lourakis, de oprichter en CEO van Fleet Complete. “De Duitse markt voor wagenparken biedt volop kansen. Door samen te werken met de aanbieder van een van de beste telecomnetwerken van Europa kunnen we voorzien in de lokale marktbehoeften en bedrijven een breed scala aan oplossingen voor verbonden bedrijfswagens aanbieden.”

“Het doet ons een genoegen om samen te werken met Fleet Complete, dat als geen ander ervaring heeft met het aanbieden van oplossingen via mobiele carriers in alle delen van de wereld”, zegt Dennis Nikles van Deutsche Telekom. “Ons doel is om klanten te helpen om nog succesvoller zaken te doen. We kunnen hen nu een uitgebreid platform voor wagenparkbeheer aanbieden dat flexibele ondersteuning biedt voor hun veranderende behoeften. Met het netwerk en de infrastructuur van Deutsche Telekom als basis kunnen zij de dienstverlening aan hun klanten nog verder verbeteren.”