Voor Uniconnect in Zele (België) was het geen vraag met welke partij zij in zee gingen. Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van de track & trace-module van Fleet Complete, kwamen ze nu tot een volgende stap.
Voor Uniconnect in Zele (België) was het geen vraag met welke partij zij in zee gingen om een efficiencyslag te maken tussen het werk op kantoor en het werk op de locaties. Al jaren maken zij gebruik van het track & trace systeem van Fleet Complete, die dit met verve heeft geïnstalleerd, geeft Nancy aan. Uniconnect regelt het voorwerk voor alle nutsbedrijven. Ze zorgen dat de kabels en leidingen in de grond komen voor de aanvoer van gas, electra, water etc. Daarna nemen de nutsbedrijven het weer over om daadwerkelijk gas of electra door de kabels c.q. leidingen te transporteren. “Onze corebusiness ligt bij de mensen op het terrein,“ vertelt Nancy. “Logisch dat we dit dan voor hen zo goed mogelijk willen inregelen, zodat zij zo efficiënt mogelijk hun werk kunnen doen”. Uniconnect kampt met het probleem dat hun werknemers zich vooral bevinden op locaties ver weg van het kantoor. Nancy: “Onze werknemers zitten op verschillende locaties; dat maakt de communicatie en het delen van tekeningen lastig. Zeker als er weleens ad hoc een opdracht binnenkomt. Je wilt dan direct weten waar je mensen zijn en welke collega  zich op de kortste afstand bevindt”.

Ongevraagd advies

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van de track & trace-module van Fleet Complete, kwamen ze nu tot een volgende stap. “Het fijne vind ik dat Fleet Complete met ons meedenkt en ons zelf benaderde om hun modules te introduceren, waarmee wij weer een efficiencyslag kunnen maken. Paul ten Haaf van Fleet Complete heeft een uitgebreide presentatie bij ons op kantoor gegeven en ons volledig overtuigd dat dit hetgeen is dat we nodig hebben. Met de module ‘FieldPay’ kunnen we nu direct de verloning regelen en met de ‘Check in at work’ is direct duidelijk wie waar werkt. We kunnen daardoor onze verplichtingen goed nakomen voor wat betreft de wettelijke verplichte registraties en de administratie is ook direct up- to- date. Een goede zet van Fleet Complete. Het geven van ongevraagd advies, zodat je bedrijf verder komt, is het soort initiatief waar wij wel van houden bij Uniconnect”, lacht Nancy.

Werken in de grond met je iPad

Uniconnect is een vooruitstrevend bedrijf. “Wanneer je vertelt wat onze corebusiness is, verwacht je niet dat we dat ook nog met een tablet in onze handen doen. Al onze ploegen zijn allemaal voorzien van deze nieuwe technologie en op die manier kunnen we de noodzakelijke omgevingstekeningen naar onze mensen sturen. Onze gezagvoerder vindt het belangrijk dat we ons op alle fronten ontwikkelen dus ook op het gebied van IT-mogelijkheden”. De laatste efficiencyslag die Uniconnect gaat maken is die met Fleet Complete’s DeskPlan. Deze module zorgt dat planning direct online wordt verwerkt en toe te passen is op de aanwezige voertuigen. “Een dag van te voren kunnen onze ploegbazen zien naar welke opdracht(en) ze moeten. Administratief scheelt het ons enorm veel tijd en het is informatie die altijd voorhanden is”.

Fleet Complete biedt een passende oplossing

“Onze wensen lagen net iets anders maar Fleet Complete had daar een prima oplossing zodat we verder konden zoals wij dit voor ons zagen”, vertelt Nancy. “Wij zijn heel tevreden en als het goed is mag dat ook gezegd worden,” zegt ze stellig. “Vol lof over Fleet Complete en ik kan iedereen aanraden hen mee te laten denken met je bedrijfsautomatisering.”  

  • Automatisch aanwezigheid van uw werknemers registreren goedgekeurd door de overheid
  • Automatisch werfmeldingen bij aankomst op de werf
  • Met rapportagetool controleren welke meldingen zijn verstuurd en welk resultaat van Checkinatwork ontvangen werd
  • De Checkinatwork zorgt dat de kans op boetes vanwege de wet op aanwezigheidsregistratie drastisch afneemt. Dit is een voordeel voor werkgever maar ook voor werknemer.
  • Automatisch de uren per medewerker geadministreerd aan het project

Checkinatwork: aanwezigheidsregistratie op de werf en RSZ-koppeling

Checkinatwork is het meest gebruiksvriendelijke systeem voor aanwezigheidsregistratie: geen moeite, geen onduidelijkheid. De RSZ Aanwezigheidsregistratiekoppeling (of Checkinatwork) maakt van FieldDesk dé oplossing om aan de wet van 8 december 2013 te voldoen. Checkinatwork is een geïntegreerd systeem van software en hardware, speciaal voor bouwondernemingen.

DeskPlan: automatische planning van project en service opdracht

DeskPlan, de onafhankelijk van overige Fielddesk modules van Fleet Complete inzetbare digitale planningstool. DeskPlan integreert de planning van uw project, service- en onderhoudswerkzaamheden. DeskPlan munt uit in overzichtelijkheid, snelheid en acceptatie door uw planners, de basis voor een volledige implementatie. Daardoor bereikt u met DeskPlan het rendement dat u wilt bereiken.

FieldPay: verloning van reistijd en werktijd, volledig automatisch berekenen

Voor verloning van reistijd en werktijd, volledig automatisch berekenen van de per medewerker te verlonen en te vergoeden tijd / afstand. Het is eenvoudig mogelijk om uw ERP-systeem te koppelen met FieldDesk. Hiermee komen:

  • de gereden kilometers,
  • de reistijd
  • en werktijd na controle, mutatie en accordering overzichtelijk bij u binnen zodat door de koppeling de verloning volledig automatisch plaatsvindt.

Voordeel:  U bent af van de urenstaten en betaalt op basis van werkelijke werktijd.

Fleet Tracker: weet altijd waar uw voertuigen zijn

Wilt u real-time weten waar uw voertuigen zijn? Altijd de optimale routes inplannen? En zo min mogelijk brandstof verbruiken? Met Fleet Tracker zet u uw wagenpark efficiënt en winstgevend in. Het Fleet Tracker-systeem is een gebruiksvriendelijke oplossing om uw wagenpark te volgen. Via gps-technologie heeft u real-time zicht op al uw voertuigen. Zo weet uw planning de exacte locatie van uw bestuurders. En kunnen die sneller en efficiënter werken.

Wij hebben dé oplossing voor u!
Wij geven om uw vloot – laat ons u helpen uw wagenparkbeheer te optimaliseren.