Na een uitgebreid selectieproces heeft Fietsenwinkel.nl gekozen voor het rittenregistratiesysteem van Fleet Complete

Met ruim 200 servicepunten, meerdere mobiele monteurs en meer dan 100 afhaalpunten is Fietsenwinkel.nl de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. De explosieve groei van het bedrijf zorgde ervoor dat het steeds lastiger werd een sluitende, fiscaal gecertificeerde administratie van kilometers en uren van het wagenpark bij te houden. Aangezien het niet correct bijhouden van zowel zakelijk als privé gereden kilometers voor naheffingen en flinke boetes van de Belastingdienst kan zorgen, en de kilometeradministratie voor extra ‘druk’ bij de administratieafdeling zorgde, ging Fietsenwinkel.nl op zoek naar een betrouwbaar track en trace systeem. Zodat alle gereden kilometers en gewerkte uren automatisch zou worden bijgehouden. Na een uitgebreid selectieproces heeft Fietsenwinkel.nl voor het ritregistratiesysteem van Fleet Complete gekozen.

Ritregistratie volledig fiscusproof

Met het Fleet Tracker-systeem beschikt Fietsenwinkel.nl nu over een sluitende en fiscaal gecertificeerde kilometeradministratie die voldoet aan alle vereisten van de Belastingdienst. In het track en trace systeem is een simpele privé-/zakelijk-schakelaar geïntegreerd, zodat Fietsenwinkel.nl de garantie heeft dat ook alle privékilometers nauwkeurig worden geregistreerd.

De waarborging van veiligheid van alle data en het scherpe tarief waren voor ons de doorslaggevende factoren om voor Fleet Complete te kiezen. Henri de Beijer

Business Development Manager
  • Sluitende, fiscaal gecertificeerde kilometeradministratie
  • Realtime monitoring wagenpark en medewerkers
  • Verbetering veiligheid bestuurder en voertuig
  • Conform ISO/IEC 27001:2013 certificering
  • 7 jaar toegang tot historische data

Betere klantenservice door track en trace

Het track en trace systeem is gekoppeld aan de online portal van Fietsenwinkel.nl, waardoor men nu in staat is real-time te monitoren waar alle voertuigen en medewerkers zich bevinden. Hierdoor weet Fietsenwinkel.nl altijd welke wagen het dichtst in de buurt is wanneer er bijvoorbeeld een aanvraag voor een proefrit binnenkomt. Zo kan er direct een afspraak worden ingepland met de dichtstbijzijnde monteur

Veiligheid bestuurder en voertuig staat voorop

Met Fleet Tracker is Fietsenwinkel.nl in staat om rapporten op te stellen over onder andere te hard rijden, stationair draaien en hard optrekken. Hiermee is het bedrijf in staat het wagenpark duurzamer in te zetten en beter te sturen op de veiligheid van de medewerkers en de wagens. Door de inzichten uit de rapportages met de medewerkers te delen, wil Fietsenwinkel.nl maatregelen nemen die veilig en efficiënt rijgedrag bevorderen, om zo aanrijdingen, voertuigschade, verzekeringskosten, verspilling van brandstof en tijd te voorkomen.

Data altijd tot uiterst beveiligd

Doordat de systemen van Fleet Complete voldoen aan de eisen van de ISO/IEC 27001:2013-certificering voor beveiliging heeft Fietsenwinkel.nl de garantie dat altijd streng op veiligheid wordt gecontroleerd en dat er wordt geïnvesteerd in de nieuwste beveiligingstechnieken. Alle data wordt zeven jaar lang professioneel bewaard. Mocht de Belastingdienst of de accountant erom vragen, dan kan de data probleemloos met terugwerkende kracht worden opgevraagd.

Ook een betrouwbaar track en trace systeem?

Bent u net als Fietsenwinkel.nl op zoek naar een betrouwbaar track en trace systeem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een advies op maat.

Wij hebben dé oplossing voor u!

Wij geven om uw vloot – laat ons u helpen uw wagenparkbeheer te optimaliseren.