Blogs

Nieuwe inzichten

De neuzen de juiste kant op

Elk van deze bedrijven besefte namelijk goed dat, zonder integratie van voorcalculatie, planning, uitvoering en projectbewaking, de organisatie administratief volledig afhankelijk zou blijven van de buitendienstmedewerker. Al vroeg in het gesprek werd het mij duidelijk: de neuzen staan niet alleen dezelfde, maar ook de juiste kant op.

Het besef dat een buitendienstmedewerker geen betrouwbare administrateur is en ook nooit zal worden, was volkomen daar en behoefde geen uitleg. Wellicht nog het meest positief: het ging niet om uitsluitend (erg) jonge dames en heren. Ik sprak zowel de ondernemer als diens medewerkers in de leeftijd tussen de 28 en 50 jaar oud.

Het kwartje valt

Het geeft een heerlijk gevoel om tijdens dit soort gesprekken, al is het in een kleine vorm, een brug te bouwen tussen common sense en sociologische bedrijfswetenschap. Een aha-erlebnis is wellicht wat hyperbolisch, maar het is ontzettend leuk om te zien en te horen dat het kwartje valt. Hoe je je organisatie meer renderend en leuker maakt, hoef ik de bedrijven in kwestie allang niet meer uit te leggen.

Meer rendement, meer lol? Fleet Complete natuurlijk.