Blogs

Het Fleet Complete IoT-platform: 360 graden gegevensanalyse

Stelt u zich een situatie voor waarin u met één blik op het scherm een live kaart kunt raadplegen van al uw medewerkers in het veld, alle stationaire bedrijfswagens en de leverstatus van goederen. U hebt de mogelijkheid om routes te wijzigen zodra er nieuwe bestellingen binnenkomen en de chauffeur inzetten die zich het dichtstbij de klant bevindt. Via het IoT-platform kunt u gebeurtenissen  real-time bewaken en eenvoudig communiceren met medewerkers in het veld, zonder de noodzaak van fysieke tussenkomst. Verder ontvangt u waarschuwingen over ongeoorloofde activiteiten en wegincidenten, zodat u snel op de situatie kunt reageren. Ondertussen is alle benodigde informatie direct opvraagbaar in het cloud-systeem. Op deze manier kunt u uw bedrijfsmiddelen beschermen tegen diefstal, een veiliger omgeving voor uw personeel creëren en uw klanten onmiddellijk op de hoogte stellen van plotselinge wijzigingen.

Daarnaast kunt u meer inzicht krijgen in uw wagenparkactiviteiten aan de hand van inzichtelijke rapporten die alle verzamelde data voor u interpreteren, van informatie over de voertuigprestaties tot het aantal gewerkte uren en van sensorgegevens tot geregistreerde gebeurtenissen. U kunt deze rapporten net zo vaak genereren als u maar wilt, tot op elk detail. Het hoge automatiseringsgehalte vereenvoudigt de administratieve processen voor uw personeel en maakt een einde aan overtollige en verouderde procedures.

IoT-platforms zoals Fleet Complete nemen de complexiteit weg uit uw dagelijkse werkzaamheden en vergroten de betrouwbaarheid en veerkracht van uw bedrijfsvoering. Ze stellen u in staat om verbeterde digitale infrastructuren te ontwikkelen om de efficiëntie van uw wagenparkbeheer te optimaliseren. Zo kunt u de bedrijfscontinuïteit verbeteren en financiële voordelen realiseren.

Steeds meer bedrijven implementeren IoT-platforms. De kans is dan ook groot dat deze platforms in de nabije toekomst uitgroeien tot de norm voor elk bedrijfsmodel. Met een vroegtijdige implementatie kunt u voorsprong op de concurrentie krijgen binnen uw nichemarkt, uw klanten sneller en effectiever bedienen en de capaciteit opvoeren en de capaciteit opvoeren zonder extra personeel te hoeven aannemen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe een GPS Fleet Tracking systeem kan helpen uw wagenparkbeheer te optimaliseren.