Blogs

En nu gaan we het allemaal anders doen

Of zijn we uiteindelijk te belazerd om eerlijk te zijn over ons eigen falen en onze eigen tekortkomingen? Hebben we allemaal een masker op? Een te dikke bos met veren op onze kont? Is dat het? Keeping up appearances; we zijn er goed in.

Het zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat een directeur over het algemeen met een wat hoger salaris thuiskomt dan een uitvoerende kracht. Deze directeur is immers bezig met het ten uitvoer brengen van zijn strategie. Bezig zijn met het heden? Hoeft niet. Heeft hij namelijk goed geregeld, georganiseerd en geautomatiseerd. En wel zo goed dat hij met cijfers kan onderbouwen dat verandering, verbetering en beweging de constante elementen zijn waar aandacht aan moet worden besteed.

Met een lading objectieve cijfers en keiharde feiten dwingt deze directeur verandering, verbetering en beweging af. Een eenvoudige opgave? Absoluut niet. Niet geheel onlogisch dat het gros van de uitvoerenden geen zin heeft om verandering af te dwingen. Maar hoe komt deze directeur eigenlijk aan zijn geliefde, keiharde data?